tisdag 19 oktober 2010

Den stora grabbdagen

Det var en stor dag. Den går till historien som den stora grabbdagen. Mamma skulle åka till Stockholm för att bli en auktoriserad redovisningskonsult och Albin skulle för första gången vara borta från mamma under hela dagen.

Det började lite sådär. Mamma åkte tidigt och Albin vaknade precis när hon var på väg, vid kvart över fyra eller något liknande okristligt tidigt. Jag fick plocka upp en gråtande och nyvaken Albin som tyvärr råkade få se en skymt av mamma när hon försvann ut. Inte bra. Albin tycker nämligen bara att det är mamma som duger när man är alldeles nyvaken. Han stortjöt och stortjöt. Jag försökte med alla tricks i boken och försökte få honom på andra tankar med lite lek, men han gick bara fram till ytterdörren och vrålade. Då fick jag sätta in det riktiga trumfkortet. "Teletubbies ending" på YouTube. Då blev läget genast bättre. Speciellt när Tinky Winky hoppade ner i hålet på slutet. Då kom ett litet skratt, till och med.

Resten av dagen gick som en dans. En något trött dans då Albin bara sov en timme vid sex-tiden och sedan fyrtio minuter vid lunchtid, men väl en dans ändå.

Vi tog en morgonpromenad.
Vi gjorde som alla grabbar gör på grabbdagar; åkte upp till Norra Berget och jagade såpbubblor.
När jag lagade mat fick Albin kika på Teletubbies igen, den här gången på TV:n.

Inga kommentarer: