onsdag 25 juli 2012

Furuvik, dag 1

Så kom vi då äntligen fram till Furuvik. Vi gick genast och kollade på schimpanserna, men de satt mest och latade sig så vi gick ganska snabbt vidare. Efter att Albin och pappan varit inne i regnskogen och kikat på lite ormar, spindlar och sköldpaddor gick mamman och Albin in och klappade getterna. Albin gillade att klappa dem men han ville bara klappa varje get en gång och sedan gick han vidare till nästa. Mamman, som försökte vara fotograf under tiden, sa till honom att klappa geten en gång till så att hon kunde ta en bild men fick då till svar: "Jag gjort det!" och så traskade han iväg mot nästa.





Efter att ha kikat på lite mer djur var det dags för ett riktigt äventyr: flodbåt i djungeln!


Albin tyckte att det var så oerhört kul och spännande att han inte ville gå av båten när vi kommit till slutet. Som tur var hade vi fått tre biljetter till flodbåten när vi gick in på Furuvik och eftersom Albin åkte gratis på grund av sin ålder hade vi en biljett kvar! Mamman och Albin stannade i båten och åkte ett varv till.

Sedan var det dags för ännu mer djur i olika storlek och varierande söthet.

Det var dags att ge schimpanserna en till chans och den här gången levererade de verkligen! Det busades, klappades i händer och poserades. Trots att Albin hade blivit riktigt trött var han mycket förtjust.



Sedan var det dags att hitta något att äta. Vi höll det inte som troligt att Albin skulle hålla sig vaken på vägen dit.
Men när det vankades hamburgare och strips var det någon som vaknade till liv rejält (dvs, inte bara mamman). För folk som är lagda åt det oroliga hållet kan nämnas att Albin inte alls dricker läsk, även om muggen säger så, utan lingondricka.

En mycket bra dag!

Inga kommentarer: