fredag 11 december 2009

Stick i benen

Idag var det dags för fas två av vaccinationen för difteri, stelkramp, polio och annat småplock. Förra gången gick ju superbra både vid själva sticket och i bristen på biverkningar. Idag var han lite ledsen redan när vi kom in beroende på att vi var var tvingade att väcka honom när vi skulle åka. Till på köpet var de försenade också på BVC så Albins myshumör som han faktiskt hade lyckats plocka fram hann försvinna.

Först var det lite vägning och mätning (under protest). Vägningen tog lite längre tid än vanligt för Albin skulle hela tiden hålla fast sig i väggen, likt hemma på skötbordet, och då visade ju vågen inte riktigt korrekta värden. Till slut blev det dock 7260 gram och 65,5 centimeter. Han ligger bra till på kurvan, men vikten har planat ut lite - vilket den ju gör när de börjar röra på sig mer och mer.

Det var också läkarundersökning, vilken vi tror han klarade med bravur. Läkaren var inte så pratsam och vi tolkade det som att det inte fanns så mycket att klaga på. Kanske var hon dock bara i chock.

Det blev ett rejält skrik och lite längre gråt av sprutorna den här gången. Eva-Lena på BVC hade dock en rätt kul leksak så gråten tystnade rätt snabbt ändå.


 

2 kommentarer:

Mary sa...

Var det det "färgade" vattnet som distraherade? Det tyckte Tyra var roligt att titta på.

Andreas sa...

Japp! Precis den var det, kom inte på hur jag skulle förklara den riktigt. :D