måndag 18 januari 2010

Lille Pip hos doktorn

Efter en jobbig natt då Albin sov i entimmesintervaller tyckte vi att hans rosslingar och pipljud vid andningen blivit ännu sämre. Förut gick de bort temporärt när han hostade bort lite slem, men nu pep han konstant. Vi tog och ringde sjukvårdsupplysningen för att se vad de tyckte. De tyckte att han nog skulle låta en doktor ta sig en lyssning eftersom han är så liten.

Sagt och gjort, en dryg timme senare var vi på vårdcentralen och doktorn tog fram stetoskopet och lyssnade på lungorna, kikade lite i öronen och i munnen. Albin tyckte stetoskopet var ett spännande instrument och försökte ta det från doktorn med ett rejält grepp, men tydligen ville inte doktorn vara utan det. Lite synd.

En luftvägsinfektion var det minsann och utskriven penicillin för att förhindra att det blir en lunginflammation av det hela. Han fick också lite luftrörsutvidgande medicin så att han ska ha det lite lättare att andas på natten.

Penicillinen smakar tydligen hur äckligt som helst och man var inte helt populär när man tvingade i honom den. :(

Bricanylen spottade han ut det mesta av, men lite fick han nog i sig i alla fall.

Kanske inte världens bästa sjumånadersdag, men Albin håller förvånansvärt gott mod ändå och har än så länge inte haft någon feber i alla fall.

3 kommentarer:

Mary sa...

Grattis på 7-månadersdagen! Stackars liten och jag lider med er, att tvinga dem att äta något som de inte vill ha är inte roligt, vet precis hur det känns... Hoppas att det blir bättre nu och att ni får sova lite i natt. Vi skickar över en krya på dig kram till Albin.

Anonym sa...

Krya på dig Albin.

Kram från farmor och farfar.

Louella & Malte sa...

Krya på dig Albin!!