fredag 5 februari 2010

Albin pratar

Ja, Albin kan nu säga två ord. En del skulle säkert argumentera om att det inte är riktiga ord, men deras argument lär inte bita på mig. Det här ÄR riktiga ord, och Albin har sagt dem.

1. Mjau
När vi var i Uppsala och hälsade på faster, farmor och farfar fick Albin en liten katt i present. En rund sak, som mest ser ut som en boll med svans. Den har på senare tid blivit mer och mer populär. Albin satt i sin stol bredvid soffan och hade just ätit. Jag lät katten göra små kärleksfulla attacker mot Albins mage med högljudda mjau-ljud. Albin uppskattade hela situationen, men ärligt talat så blev det hela lite monotont och jag tyckte ganska snart att det var dags att lägga av. Med ett sista mjau fick Albin ta över katten. Varpå han ger ifrån sig ett högt och tydligt "Mjaaauuu!" innan han försöker äta upp katten.

2. Bopp!
Albin var upprörd igår. Han var lite väl trött. Ingenting dög riktigt tills vi började tända och släcka sovrumslampan med hjälp av Albins fot. Självklart behöver man ljudeffekter till denna händelse och vad passar då bättre än "bopp!"? Tänd, släck, tänd, släck. Bopp, bopp, bopp, bopp. Ja, ni förstår. Albin tittar fascinerat på sin fot som är så bra på att tända och släcka en bra stund. Sedan tittar han upp på mig och säger: Bopp!

1 kommentar:

Anonym sa...

Hade det funnits en gillaknapp här så hade man ju klickat på den direkt! Faster gillar!