torsdag 26 juli 2012

Natten från helvetet

Vi hade bokat sovplats på "Orientexpressen" som står uppställd vid poolerna inne på Furuviksområdet. Vi tänkte att det skulle vara en bra idé, Albin gillar ju tåg och allt såntdär. Men sedan fick vi höra av familjen Näslund att en natt där är en fullständing orgie i mygg och/eller värmeslag. Men, inte kan det väl vara så farligt? De är väl bara lite veka, de där Näslundarna.

Nja.

Varmt var det. Försökte man göra någonting åt det med ett öppet fönster så kom myggen. Det blev stängt fönster och bastu. Albin sov längst ner i samma trånga säng som mamma. Mamman låg och höll andan med en svettig Albin på sig. Pappan låg ovanför, höll andan och vågade inte röra sig eftersom sängarna knakade så högt hela Gävleborg vaknade och svor. Albin sov, om än oroligt och vi vuxna låg och svettades och svor högljutt inombords åt alla små white trash-barn som sprang runt i tåget och skrek och tjoade mellan 19 och 22 utan att deras föräldrar sa åt dem.

Mitt i natten vaknade Albin i mörkret och trodde att han blivit blind. Hemma är han van vid att det är en liten ljusspringa mellan fönstret och mörkläggningsgardinen som gör att det alltid är lite ljus som sipprar in under sommaren. Här var det verkligen becksvart.

"JAG SER NINGENTING! JAG SER NINGENTING!"

Till slut lugnade han ner sig och somnade om. Jobbigt att tro att synen försvunnit.

En upplevelse.

2 kommentarer:

Mary sa...

Hahaha, skrattar så jag gråter nästan. Förstår att ni inte gjorde det just då iallafall. Vi övernattade inte i Furuvik men gjorde ett stopp där när vi åkte ner till Sthlm och det är verkligen ett toppenställe tycker jag/vi.

Louella sa...

Jaa, jag vill ju inte säga vad var det vi sa.. Men, vad var det vi sa?!?! ;-)