lördag 21 november 2009

Hipp hipp hurra!

Idag blev då Sofie ett år äldre. Det innebar givetvis kalas och till ett sådant behövs tårta. Minikocken Albin satt lite i sittern och slängde ur sig tips och visdom när så behövdes under tårtbaket.

När tårtan var någorlunda färdig tog vi oss en liten promenad för att få Albin att sova. Som vanligt sov han bara trettio minuter innan hans inbyggda väckarklocka satte igång.

Väl hemma igen var det en timme tills gästerna antagligen skulle börja anlända. Albin fick då för sig att bli riktigt sur och grät och skrek hela timmen. Han borde egentligen ha sovt lite, men det totalvägrade han. Verkade ju lovande.

När då gästerna kom blev han på bra humör igen. Han satt och lyssnade, tittade på allt folk och gnällde inte över någonting.





(Malins pärlplattetavla. Respect!)


Albins present till mamma var för övrigt en rejäl sovmorgon. Och med sömnen blev det lite tokigt den här kalasdagen. Efter bara en halvtimmes tupplur i vagnen och totalvägran innan gästerna kom höll han sig vaken två timmar till innan han tog sig en halvtimmeslur i sängen. När gästena gått och Sofie fått sin önskade svamprisottomiddag tyckte vi det var dags att han tog sig en liten längre sovstund. Lite längre blev det också. Med några få pauser för matning och blöjbyte sträcksov han från 19 till 08. Ett svårslaget rekord.

Födelsedagsbarn med barn:

Inga kommentarer: